mandag den 5. august 2013

Munkens hoved...

I fredag var jeg til sammenskuds ostegilde i Søborg. Det var meget overvældende og udvalget var formidabelt. Hvis maven ikke havde sagt stop, kunne jeg have smovset i ost hele natten. 


Jeg blev lidt forelsket i denne Tete de Moines, som på dansk hedder "Munkens hoved" og er købt hos Gentofte ostehandler, hvilket også gælder girollen som skærer den til små flotte rosetter. Virkelig indbydende. Den skal spises med friskkværnet peber. 

Hvis du ikke kender den, så bør du prøve. (Billedet er lånt af Pernille Edren).


Bagud, igen...

Sommeren har været forrygende travl, og hvem gad at stå i et køkken når temperaturen rundende 30 grader hver og hver anden dag, ikke jeg!

Jeg har dog holdt både fødselsdag, burgerarrrangement og tapasarrangementer, mest for hyggens skyld. Har produceret rabarbergele, ribsgele, ribsgrød, burgerboller, salat af røget makrel, laksetartar i agurkeruller og hvad ved jeg. Og så har jeg tilbragt flere aftner i lækkert selskab, på stranden, helt til langt over midnat. Dage med grin i maven, grin der stadig sommerbobler. 

Om halvanden uge skal ældstebarnet giftes, og tiden op til vil gå med det, hovedsageligt. Det er jo meget som skal forberedes. Men så må jeg også vende tilbage til dette lille hjørne med både billeder og opskrifter. 

Fortsat god sommer, vi ses snart.