mandag den 27. maj 2013

Banankage med chokoladeganache og mandelkant

Banankage med chokoladeganache og mandelkant til kollegerne. 


Den smager utrolig godt,men det er ikke e man
spiser mange stykker af, bare sådan lige. 


Opskrift

Ingredienser
100 g smør
125 g mel
1 tsk bagepulver
3 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 moste bananer

Ingredienser til chokoladeganache
70 g smør
200 g chokolade
1 – 2 spsk fløde

Pynt
100 g hakkede valnødder eller andre nødder
(jeg har brugt en blanding af mandelflager, hasselnød og valnødder)

Indstil ovnen på 175 grader. Smelt smørret og lad det køle af. Bland mel og bagepulver. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Vend skiftevis en smule af melblandingen og det smeltede smør i æggeblandingen. Til sidst tilsættes bananer, der røres og dejen kommes i en smurt springform på 15 centimeter eller en brødform, som passer til cirka en liter. Bag kagen nederst i ovnen i cirka 55 minutter. Den er færdig, når man kan stikke en kødnål eller lignende midt i kagen og den kommer ud ren. Lad kagen køle af.

Imens laves chokoladeganachen. Smelt chokolade og smør ved svag varme (eventuelt over vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk. Del kagen i to og smør chokoladeganachen i midten, læg kagen sammen og smør resten af chokoladeganachen på toppen og på kagens sider ved hjælp af en dejskraber eller lignende. Pynt siderne med de hakkede nødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar