tirsdag den 28. maj 2013

Temadag

På fredag har mit team temadag. Uden slingerkurs skal vi gennem en masse faglighed baseret på jura og socialfaglighed. Det skal vi nok klare alt sammen, når vi har nydt morgenmaden sammen, hjemme hos mig. Vi har fravalgt de lokaler der var valgt til os og holder det privat, i hyggelige omgivelser i stede for.

Men hold op der er meget som skal planlægges, skrives ned, godkendes, printes, ordnes og hvad ved jeg. Værst af alt, det er mig der skal lave materialet, og min kalender er så overbooket, at jeg må gøre det når jeg kommer hjem om aftenen. Ikke noget med at smide benene op og falde hen med en kop te i hånden. Og det samme gælder den faglige konsulent. Vi er lidt ophængt i det offentlige lige for tiden, og der kommer ikke færre kontanthjælpsmodtagere, bare fordi vores kalendere skriger på pause.

Vores nye kollega som starter i næste uge kommer og deltager, og en kær kollega som netop har sagt farvel til os, slutter sig til selskabet hen af eftermiddagen, hvor vi skal hygge, helt privat uden paragraffer, ud og spise, og så ellers i Tivoli og se Sanne styre scenen til Fredagsrock. Heldigvis lover de sol og varme hele fredagen, indtil videre. 


Nu skal der gøres rent i hele hytten og findes på en menu til frokost. Den har jeg lavet om hundrede gange, mindst. Den må under ingen omstændigheder indholde grisekød, men jeg tænker i noget med: 
  • Agurkeruller med laksetartar m. æble og peberrod på grøn bund med noget dressing, og godt brød. 
  • Tærte med fersk laks og spinat
  • Tærte med springløg, tomater og cheddarost
  • Kyllingebryst fyldt med pesto
  • Salat m. pærer, æble, og vindruer
  • Tomatsalat med mozarella og oliven
  • Foccasiabrød med oliven, rosmarin og havsalt
  • Frugt og kage til kaffen/teen, og lidt snacks

Børnenes fødselsinfo.


Jeg har noget med broderier, dem der vores børn får i dåbsgave med en masse informationer i korssting. Jeg kan ikke gøre for det, så jeg har lagt mine børns i skabet. I stedet har jeg lavet nogle print på computeren og sat i ramme. Så nu hænger de alligevel, med alle deres fødselsinformationer, på væggen i gangen, i en lidt mere moderne udgave af korsstingene. 

mandag den 27. maj 2013

Banankage med chokoladeganache og mandelkant

Banankage med chokoladeganache og mandelkant til kollegerne. 


Den smager utrolig godt,men det er ikke e man
spiser mange stykker af, bare sådan lige. 


Opskrift

Ingredienser
100 g smør
125 g mel
1 tsk bagepulver
3 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 moste bananer

Ingredienser til chokoladeganache
70 g smør
200 g chokolade
1 – 2 spsk fløde

Pynt
100 g hakkede valnødder eller andre nødder
(jeg har brugt en blanding af mandelflager, hasselnød og valnødder)

Indstil ovnen på 175 grader. Smelt smørret og lad det køle af. Bland mel og bagepulver. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Vend skiftevis en smule af melblandingen og det smeltede smør i æggeblandingen. Til sidst tilsættes bananer, der røres og dejen kommes i en smurt springform på 15 centimeter eller en brødform, som passer til cirka en liter. Bag kagen nederst i ovnen i cirka 55 minutter. Den er færdig, når man kan stikke en kødnål eller lignende midt i kagen og den kommer ud ren. Lad kagen køle af.

Imens laves chokoladeganachen. Smelt chokolade og smør ved svag varme (eventuelt over vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk. Del kagen i to og smør chokoladeganachen i midten, læg kagen sammen og smør resten af chokoladeganachen på toppen og på kagens sider ved hjælp af en dejskraber eller lignende. Pynt siderne med de hakkede nødder.